Materská škola

Oravské nábrežie 142
027 44 Tvrdošín
043/532 22 46
mstvrdosin@gmail.com

                                                                                                                      Podporte naše ,,Občianske združenie Kráľovská koruna" pri nakupovaní v internetových obchodoch bez toho, aby Vás to stálo jediný cent navyše.

  • Ak nakupujete na internete a chcete nás zároveň podporovať, pridajte si do prehliadača tohto pomocníka: https://dobromat.sk/rozsirenie/pridat
  • Tento pomocník pri návšteve internetového obchodu zariadi to, že časť vašej útraty poputuje na podporu našich aktivít
  • Ak si pomocníka nepridáte, je potrebné pred každým nákupom navštíviť stránku https://dobromat.sk
  • Na stránke vyberte obchod v ktorom chcete nakúpiť a naše združenie
  • Následne budete presmerovaní do vybraného internetového obchodu v ktorom môžete nakúpiť
  • Obchod vyplatí z nákupu Dobromatu príspevok
  • Dobromat ho následne pošle na náš účet a my ho použijeme na našu činnosť

Dôležité je vedieť to, že cena nákupu zostáva rovnaká. Nezáleží na tom, či sa do internetového obchodu dostanete cez Dobromat alebo priamo. Používanie Dobromatu, vás nestojí ani cent navyše. Aj napriek tomu nám však svojím nákupom prispejete sumou vo výške niekoľkých %.

 

 

 

eTwinning v materskej škole

21.12.2016 10:06

V tomto roku sa naša materská škola zapojila do európskeho programu eTwinning, ktorého cieľom je vytváranie medzinárodnej spolupráce. Svedčí o tom aj príbeh spolupráce troch materských škôl v dvoch štátoch pod názvom "ČAROVNÝ ČAS".  Spolupráca našej materskej školy začala s Materskou školou v Soběslave v Českej republike a neskôr sa pripojila Materská škola z pohraničného mesta Kátov na Slovensku. Tak vznikol v októbri projekt, kde sa vzájomne prostredníctvom výtvarných, tanečných a iných tvorivých činností poznávajú deti a škôlky. Konečným cieľom je strávenie Čarovnej noci v materskej škole, kde sa pomocou videokonferencie spoja, pozdravia a budú zdieľať vzájomné zážitky z prebiehajúceho večera plného spoločných aktivít. Hlavnou myšlienkou je utváranie vzťahu k regionálnym tradíciam. Realizácia projektu prebieha v  triede predškolákov.

Druhý projekt realizovaný treťou triedou 4-5 ročných detí nesie názov  "NARODENINOVÁ POHĽADNICA PRE REBECU". Cieľom projektu je vytvorenie narodeninových pohľadníc  pre Rebecu, žijúcu v Portugalsku, momentálne už dva roky hospitalizovanú v nemocnici. Pohľadnice sú vytvárané na jej obľúbené témy: priateľstvo, sladkosti, zvieratá. Zaslané majú byť do konca decembra, aby 8.1. boli odovzdané Rebece, ktorá sa videom poďakuje všetkým zúčastneným v projekte.

Veríme, že tieto spolupráce nie sú jediné a naďalej sa bude spájať viacero miest, prípadne národov.

Viac informácií o jednotlivých projektoch nájdete v hlavnej ponuke v záložke-eTwinning.