Materská škola

Oravské nábrežie 142
027 44 Tvrdošín
043/532 22 46
mstvrdosin@gmail.com

                                                                                                                      Podporte naše ,,Občianske združenie Kráľovská koruna" pri nakupovaní v internetových obchodoch bez toho, aby Vás to stálo jediný cent navyše.

  • Ak nakupujete na internete a chcete nás zároveň podporovať, pridajte si do prehliadača tohto pomocníka: https://dobromat.sk/rozsirenie/pridat
  • Tento pomocník pri návšteve internetového obchodu zariadi to, že časť vašej útraty poputuje na podporu našich aktivít
  • Ak si pomocníka nepridáte, je potrebné pred každým nákupom navštíviť stránku https://dobromat.sk
  • Na stránke vyberte obchod v ktorom chcete nakúpiť a naše združenie
  • Následne budete presmerovaní do vybraného internetového obchodu v ktorom môžete nakúpiť
  • Obchod vyplatí z nákupu Dobromatu príspevok
  • Dobromat ho následne pošle na náš účet a my ho použijeme na našu činnosť

Dôležité je vedieť to, že cena nákupu zostáva rovnaká. Nezáleží na tom, či sa do internetového obchodu dostanete cez Dobromat alebo priamo. Používanie Dobromatu, vás nestojí ani cent navyše. Aj napriek tomu nám však svojím nákupom prispejete sumou vo výške niekoľkých %.

 

 

 

AKTIVITY ŠKOLSKÝ ROK 2023/2024

11.10.2023 17:46

 

   Začiatok školského roka 
    4.9. 2023 sme sa oddýchnutí po letných prázdninách všetci opäť zišli v našej materskej škole, a začali sme nový školský rok plní energie a nových nápadov. 
 
    

   Návšteva mestského úradu 

    Vrámci témy týždňa "Moje mesto" navštívili naši predškoláci mestský úrad. Pani úradníčky sa deťom naplno venovali, poukazovali im priestory budovy a vysvetlili, kto všetko tam sídli a akú má úlohu. Deťom sa táto exkurzia po úrade veľmi páčila.
 
     

   Michalský jarmok 

    Ako každý rok, ani tento rok sme nevynechali s našimi deťmi návštevu Michalského jarmoku, ktorý sa konal na Medvedzí posledný septembrový týždeň. Vrámci témy "Remeslá v kráľovskom meste" tak deti mali možnosť vidieť naživo všetky poctivé výrobky od poctivých remeselníkov. 
 

 

   Dedko a babka

    Október je mesiac úcty k starším, a tak sme si opäť uctili našich starých rodičov pekným programom, ktorý deti s pani učiteľkami nacvičovali a pripravovali s láskou, a s cieľom urobiť radosť starým mamám či starým otcom. Na konci programu si deti so svojimi starkými vyrobili krásne ikebany, či kráľovstvo ovocia a zeleniny. Starí rodičia vďaka takémuto spestreniu dopoludnia odchádzali z našej materskej školy plní dojmov a pozitívnej nálady.
 

Eko projekt - "klímaTYzuj sa"

..a aktivuj sa pre klímu! Kampaň trvá od spetembra 2023 do júna 2024. Tvorí ju 10 mesiacov, 10 tém a 10 výziev súvisiacich so zmenou klímy a našim bežným dňom. Aj naša materská škola sa stala jej súčasťou a zažívame nové príbehy na sebe, kde je život zodpovedný ku klíme!

 Októbrová výzva - Vyber si domáce

  Výzva mesiaca sa niesla v znamení jabĺk. Aj my sme ochutnávali a porovnávali rôzne odrody.

 Dušičková výzva

    Vrámci zapojenia sa do eko projektu sme v mesiaci október splnili s deťmi aj "Dušičkovú výzvu", kedy sme s deťmi na triedach vyrábali ikebany z prírodnín, ktoré sme spoločne potom zaniesli na cintorín ku hlavnému krížu. Podporili sme tým vzťah k šetreniu prírody od plastových výzdob, ktorých je veľmi veľa, a zaťažuje sa tým celá planéta. Deti vedia, že prírodniny ostanú vždy len v prírode a len sa tým planéte pomôže. Zároveň sme si tým uctili tých, ktorí medzi nami niesú. 
 
  

  

 Poďakovanie za spoluprácu

S príchodom vianočného obdobia prišiel aj čas vďačnosti voči tým, vďaka ktorým mohol byť uplynulý rok úspešnejším. A tak v duchu Vianoc sa náš pedagogický zbor a deti, rozhodli potešiť a poďakovať, za vzájomnú spoluprácu vedeniu a zamestnancom SŠ Nižná. Spoločnými silami a s dávkou kreativity, tak vytvorili vianočné pohľadnice, ktoré potešili všetkých.

Veríme, že aj tento rok bude bohatý na našu vzájomnú spoluprácu.                                        

 

 

Hviezdička

 

Čo zistíme v kalendári?

...že slniečko viacej žiari,

sniežik sa aj v hore topí,

nezostanú po ňom stopy.

Tešíme sa všetci z jari...

 

21.marec bol pre niektoré deti z materských škôl výnimočným dňom. S príchodom jari sa tradične konal  už 25.ročník okresnej  súťaže detí v prednese poézie a prózy „Hviezdička“ v kinosále Trstená. Toto podujatie zorganizovala MŠ Oslobodenia, v spolupráci s mestom Trstená a MO Matice Slovenskej. Recitačná súťaž patrí k obľúbeným podujatiam, nielen školákov ale aj deti predškolského veku. V úvode vystúpili deti z MŠ a privítali súťažiacich dramatizáciou o Mikimyške. Súťaže sa zúčastnilo 17 materských škôl z okresu Tvrdošín. Pani učiteľky vzorne pripravili svojich recitátorov, ktorí sa snažili podať čo najlepší výkon, za čo im patrí veľká pochvala.

Porota rozhodla nasledovne:

Poézia:

1.miesto: Barbora Gnidová - ZŠ s MŠ R. Dilonga Trstená

2.miesto: Viktória Šubjaková - MŠ Oslobodenia - EP Puškinova Trstená

3.miesto: Ema Gašincová - MŠ Tvrdošín

Blahoželáme Emke Gašincovej a ďakujeme za reprezentáciu MŠ.