Materská škola

Oravské nábrežie 142
027 44 Tvrdošín
043/532 22 46
mstvrdosin@gmail.com

                                                                                                                      Podporte naše ,,Občianske združenie Kráľovská koruna" pri nakupovaní v internetových obchodoch bez toho, aby Vás to stálo jediný cent navyše.

  • Ak nakupujete na internete a chcete nás zároveň podporovať, pridajte si do prehliadača tohto pomocníka: https://dobromat.sk/rozsirenie/pridat
  • Tento pomocník pri návšteve internetového obchodu zariadi to, že časť vašej útraty poputuje na podporu našich aktivít
  • Ak si pomocníka nepridáte, je potrebné pred každým nákupom navštíviť stránku https://dobromat.sk
  • Na stránke vyberte obchod v ktorom chcete nakúpiť a naše združenie
  • Následne budete presmerovaní do vybraného internetového obchodu v ktorom môžete nakúpiť
  • Obchod vyplatí z nákupu Dobromatu príspevok
  • Dobromat ho následne pošle na náš účet a my ho použijeme na našu činnosť

Dôležité je vedieť to, že cena nákupu zostáva rovnaká. Nezáleží na tom, či sa do internetového obchodu dostanete cez Dobromat alebo priamo. Používanie Dobromatu, vás nestojí ani cent navyše. Aj napriek tomu nám však svojím nákupom prispejete sumou vo výške niekoľkých %.

 

 

 

AKTIVITY ŠKOLSKÝ ROK 2022/2023

15.09.2022 17:49

Začiatok školského roka 

     Dňa 5. septembra 2022 sa opäť v našej škôlke zišli všetky deti a ich pani učiteľky. Každé si našlo svoju triedu aj pani učiteľku , a tak sa mohol začať nový školský rok. Nielen deti sa do škôlky tešili, ale aj pani učiteľky, pani upratovačky či pani kuchárky. Budeme dúfať, že neprídu žiadne vírusy a choroby, ktoré nám budú brániť v ďalšom spoločnom tvorení a stretávaní sa v našej škôlke.
 

Spojení s prírodou

    22. september bol pre deti netradičným vďaka pani Z. Kertysovej, ktorá nám prišla porozprávať o stromoch, o ich listoch, plodoch ale aj o ich pozitívnych vlastnostiach či účinkoch. Deti si z nazbieraných listov stromov vyrobili potom pekné obrázky a vďaka peknému počasiu tak mohli tvoriť na školskom dvore. 

Návšteva Michalského jarmoku a keramikárne Kubo

    Vďaka zorganizovanému a uskutočnenému Michalskému jarmoku sme mohli deťom sprostredkovať informácie o rozličných remeslách priamo na mieste. Remeslá sme si na triede aj vyskúšali rôznymi spôsobmi a dňa 27.9.2022 sme s predškolákmi navštívili našu známu keramickú dielňu v Tvrdošíne - Keramiku Kubo. 

Týždeň športu

    Posledný septembrový týždeň si s deťmi v škôlke každoročne pripomíname, že šport je zdravý. Na športové aktivity v triedach sme zvolili stred týždňa, 28.09.2022, kedy si deti so svojimi pani učiteľkami na triedach zasúťažili, zacvičili a nakoniec sme sa vybrali na dlhšiu vychádzku mestom. Počasie nám prialo, a tak sme si všetci vychádzku poriadne užili. 
 

Najkrajšia tekvička

16.10.2022 sa v našom meste uskutočnila súťaž o najkrajšiu tekvičku. Zapojili sa deti z 3. a 4. triedy. Deti mali pri výrobe obrovskú radosť a pani učiteľkám usilovne pomáhali. Na druhom mieste sa podarilo umiestniť tekvičke zo 4. triedy, ale to, že sa pani učiteľky s deťmi zapojili bola výhra pre obe triedy. 
 
 

Október - mesiac úcty k starším

25.10 2022 sme boli s deťmi z predškolskej triedy potešiť srdcia babičkám a dedkom v domove dôchodcov, a 27.10.2022 prišli do našej škôlky starí rodičia všetkých detí, ktoré im pripraveným programom spríjemnili dopoludnie piesňami, básňami či tančekom. Deti si po vystúpení so starými rodičmi spoločne vyrobili ovocno-zeleninkové kráľovstvo, ktoré nám skrášľovalo priestory škôlky niekoľko dní. 
   

Turistická vychádzka 

Októbrové počasie nám tento rok prialo, a mohli sme ho využívať naplno takmer každý deň. Deti si vychutnávali s pani učiteľkami krásne babie leto s ešte krajšími výhľadmi na naše mesto, a popri tom urobili vďaka tisícim nazbieraných krokov niečo prospešné aj pre svoje telo a zdravie.
 

Deň materských škôl

4.11.2022 si deti s pani učiteľkami pripomenuli aj sviatok materských škôl, a celý deň bol venovaný vzájomnému priateľstvu, radosti z hier a piesní, a tomu, že sa tešíme, keď sa všetci v materskej škole stretávame. 
 

Staráme sa o vtáčiky

1.12.2022 prišla do našej škôlky pani Kertysová, ktorá deťom porozprávala o tom, ako prežívajú vtáčiky v zime, ako sa treba o nich starať a čím ich treba krŕmiť. 
 

Noc víl a škriatkov

2. december bol v našej škôlke pre deti doslova čarovný, pretože deti prišli do škôlky vo večerných hodinách a nečakali ich tam pani učiteľky, ale rozprávkové postavy, víly a princezné. Deti sa zmenili na škriatkov, ktorí hľadali poklad. Poklad našli vďaka splneným úloham, ktoré im rozprávkové bytosti pripravili. Nakoniec sme si všetci spravili bál, po ktorom bola spoločná večera. Pre deti bolo na tomto večeri najlepšie to, že sa dali s pani učiteľkami do pyžama a ostali spať na noc v škôlke. Mali zážitok nielen deti, ale aj samotné pani učiteľky. 
 

Mikuláš

Tak ako každý rok, tak ani tento rok nás neobišiel. Prišiel opäť  medzi nás aj s anjelikom, aby si vypočul krásne piesne, básne a program, a za celý rok ich patrične aj odmenil balíčkom.
 

Vianočné trhy 

Po 2 rokoch pauzy sme sa opäť do toho pustili, a stálo to za to. Pripravili sme si pre rodičov obľúbené vianočné trhy, ktoré mali obrovský úspech. V škôlke panovala vianočná atmosféra, deti si vyrábali na vianočný stromček ozdoby, rodičia si zatiaľ nakúpili krásne výrobky a občerstvili sa pri vynikajúcom vianočnom punči. Vyzbierané peniaze budú využité na potrebné prostriedky do našej materskej školy. 
 
 

Zimná olympiáda

2.2. 2023 sa na našom školskom dvore uskutočnila športová aktivita pre všetky deti z materskej školy, z ktorej sa veľmi tešili najmä pre snehovú nádielku. Vďaka zasneženému dvoru sme si s deťmi mohli zasúťažiť v rôznych disciplínach, ktoré zvládli všetky deti bez problémmov. Na konci tohto športového dňa získali sladkú odmenu a takisto aj medailu. 
 

Divadielko "Palculienka" - 1. časť

22.2.2023 sa v našej materskej škole uskutočnilo divadelné predstavenie o známej rozprávke od H.Ch. Andersena - Palculienka. Divadielko bolo doprevádzané veselými piesňami, pestrými kostýmami a napínavým dejom. Deťom sa divadielko veľmi páčilo.
 
 

Marec, mesiac knihy

Deti z 3. a 4 triedy navštívili so svojimi pani učiteľkami mestskú knižnicu vrámci marcovej tématiky, kedy sme si priblížili význam a dôležitosť kníh, ktoré majú v mesiaci marec svoj "sviatok". 
 

Hviezdička

21.3. 2023 sme sa zúčastnili recitačnej súťaže v Trstenej Hviezdička, kde našu škôlku reprezentovala predškoláčka Laura Bakošová s básňou od Františka Hrubína - O repke. Zo súťaže si odniesla diplom a tašku plnú drobností, ktoré Laure urobili veľkú radosť. 
 
 

Morena, Morena

Ako každý rok, tak aj tento sme si s deťmi vyrobili Morenu, ktorú sme spoločne spálili na dvore a tak sme sa nadobro rozlúčili so zimou a privítali sme tak dlho očakávanú jar. 
 

Exkurzia u stredoškolákov

Dňa 19.4.2023 sme sa s našimi predškolákmi vybrali na exkurziu do Spojenej školy v Nižnej, aby naše deti videli, ako takí stredoškoláci v škole pracujú a vytvárajú obrazy pomocou digitálnych technológií. Predškoláci si to vďaka šikovným študentkám aspoň vyskúšali, aké to je kresliť pomocou počítačov. Bol to zážitok nielen pre naše deti, ale aj pre samotných študentov. 
 
   
 

Návšteva základnej školy 

21.4. 2023 sme s našimi budúcimi prvákmi navštívili deti v základnej škole, aby si pozreli priestory školy a tried, do ktorých budú chodiť. Prváci si pre nás s ich pani učiteľkami pripravili krásny program, zaspievali nám pesničky, zarecitovali a zahrali divadielko O koze rohatej. 
 

Deň hasičov

Začiatkom mája sme mali v našom meste Deň otvorených dverí na hasičskej stanici, kde sme s našimi deťmi nemohli chýbať. Páni hasiči nám podali pútavú prednášku o všetkom čo sa týka ich práce. Deti tak videli nielen hasičske autá z vonku, ale aj zvnútra, a zistili, čo všetko také auto obsahuje a na čo sa všetko náradie používa. 
 
 

Namaľuj si rozprávku

S deťmi z predškolskej triedy sme sa zapojili do súťaže, ktorú zorganizovala Mestská knižnica v Tvrdošíne, kde bolo za úlohu nakresliť obrázok rozrávky od H.CH.Andersena, či Bratov Grimmovcov. Do súťaže sme zapojili Nelku Lissovú, ktorá sa umiestnila so svojim obrázkom O škaredom káčatku n 3. mieste, a Marko Medvecký sa umiestnil s kresbou O Červenej čiapočke na 1. mieste. 

                                 

Strom ročných období 

12.5.2023 prišla do našej škôlky opäť Zuzka Kertysová, ktorá realizuje s našimi deťmi v každom ročnom období edukačné aktivity z environmentálnej oblasti. Tentokrát s deťmi opisovala a pozorovala listnaté a ihličnaté stromy. Od začiatku školského roka sme so všetkými deťmi na triedach vyrábali náš obľúbený strom, ktorý v každom ročnom období vyzerá inak.