Materská škola

Oravské nábrežie 142
027 44 Tvrdošín
043/532 22 46
mstvrdosin@gmail.com

                                                                                                                      Podporte naše ,,Občianske združenie Kráľovská koruna" pri nakupovaní v internetových obchodoch bez toho, aby Vás to stálo jediný cent navyše.

  • Ak nakupujete na internete a chcete nás zároveň podporovať, pridajte si do prehliadača tohto pomocníka: https://dobromat.sk/rozsirenie/pridat
  • Tento pomocník pri návšteve internetového obchodu zariadi to, že časť vašej útraty poputuje na podporu našich aktivít
  • Ak si pomocníka nepridáte, je potrebné pred každým nákupom navštíviť stránku https://dobromat.sk
  • Na stránke vyberte obchod v ktorom chcete nakúpiť a naše združenie
  • Následne budete presmerovaní do vybraného internetového obchodu v ktorom môžete nakúpiť
  • Obchod vyplatí z nákupu Dobromatu príspevok
  • Dobromat ho následne pošle na náš účet a my ho použijeme na našu činnosť

Dôležité je vedieť to, že cena nákupu zostáva rovnaká. Nezáleží na tom, či sa do internetového obchodu dostanete cez Dobromat alebo priamo. Používanie Dobromatu, vás nestojí ani cent navyše. Aj napriek tomu nám však svojím nákupom prispejete sumou vo výške niekoľkých %.

 

 

 

AKTIVITY ŠKOLSKÝ ROK 2021/2022

03.02.2021 11:51

rozlúčka s pani učiteľkou

    V štvrtok 30.6.2022 sa so škôlkou lúčili nielen deti, ale aj naša kolegyňa, pani učiteľka Janka Váňová, ktorú môžeme kľudne nazvať aj mamou našej škôlky. Odučila tu neuveriteľných 44 rokov, kedy sa nedá vyčísliť počet detí, ktoré jej prešli rukami, počet piesní, ktoré odspievala a počet básní, ktoré všetky deti naučila. Janka dávala maximum nielen deťom, ale aj celému kolektívu, ktorý jej za celé jej pôsoboenie poďakoval. Janku sme slávnostne aj so všetkými deťmi vyprevadili do zaslúženého dôchodku a popriali jej všetko len to najlepšie. 
 

 

rozlúčka predškolákov

    Posledným školským dňom sa pre niektoré naše deti skončila jedna etapa. Sú to predškoláci, ktorí sa v tento deň rozlúčili s našou škôlkou, pretože od septembra sa z nich stanú už školáci. 30.6.2022 sa boli rozlúčiť aj na mestský úrad k pánovi primátorovi, od ktorého dostali darčeky a povzbudivé slová do školského života. Deti si tak naposledy zaspievali so svojimi pani učiteľkami, ktorým tento deň priniesol takisto veľa emócií. 
 
 

 

VÝlet predškolákov

    V utorok 21.6.2022 sa deti z predškolských tried tešili od rána na dlho očakávaný výlet. So svojimi pani učiteľkami sa vybrali autobusom na Edyho ranč, kde spoznávali krásy našej prírody, okolie Oravskej priehrady, a taktiež pozorovali zvieratká. Deti si na týchto krásnych miestach aj zasúťažili, zaspievali, zahrali sa spoločne hry a aj urobili menší piknik z dobrôt, ktoré im doma prichystali rodičia do ruksakov. Deti prišli do škôlky príjemne unavené a plné zážitkov.
 
 

 

ŠPORTOVÁ OLYMPIÁDA

    V utorok 14.6.2022 sa náš školský dvor zmenil na športovú arénu, kde si s deťmi zašportovali ich oteckovia. Z príležitosti Dňa otcov sme si pripravili v našej materskej škole spoločné popoludnie detí s ich ockami, ktorým zarecitovali aj zaspievali básničky, odovzdali im vyrobené darčeky, a spoločne sa zasmiali pri zdolávaní športových stanovíšť. Ockovia aj deti odchádzali domov nadšení a plní veselých spoločných zážitkov zo spoločne stráveného popoludnia. 
 
 

Morena

    25.3. 2022 sme sa s deťmi symbolicky rozlúčili so zimou tradične netradičným spôsobom - v triedach sme si vyrobili Morenu, ktorú sme na školskom dvore potom spálili. Nadobro sme tak zamávali zime, a s veľkou náručou privítali jar. 
 

„Morena, Morena, obi si kolená.

Prichystáme ťa, oblečieme ťa,

zahodíme ťa, nechceme ťa!

Vo vode ťa utopíme,

takto ťa odprevadíme.

Nech rozkvitne zelený háj,

a nech príde krásna jar!“

 
 

Mikuláš

6.12.2021 k nám opäť zavítal aj s Anjelikom Mikuláš, ktorý si v každej triede vypočul od detičiek krásne básničky aj piesne. Všetky deti mali obrovský zážitok a radosť, že sa každému ušiel sladký balíček.  
     .
       
 

Začiatok školského roka 2021/2022

Dňa 3.9. 2021 nám začal opäť nový školský rok, v ktorom sme sa zišli všetci oddýchnutí, a v zdraví, s novou energiou sme mohli zaplniť všetky naše triedy detským smiechom a radosťou. Dúfame, že ďalší rok zvládneme tak dobre, ako predošlý, a že sa situácia s pandémiou nebude zhoršovať.

 

VITAJTE V NOVOM ŠKOLSKOM ROKU 2020/2021 

    2.9.2020 sme sa všetci opäť zišli po letných prázdninách v plnej sile a vstúpili sme do škôlky s novou energiou. Veríme, že nový školský rok bude prebiehať v zdraví a bez rôznych prekážok, ktoré by bránili vzdelávaniu deťom aj učiteľkám. 
 
                                          
 
 
 
 
 

Knižná búdka

 
Deti našej materskej školy s pomocou p. Z. Kertysovej slávnostne otvorili dve Knižné búdky, ktoré boli vytvorené v rámci 
environmentálneho projektu ,, Učíme sa s líštičkou" podporeného Nadáciou Volkswagen Slovakia a Mestom Tvrdošín.
Deti si môžu posedieť v knižnom kútiku, prečítať knihy o prírode, požičať si ich domov a po prečítaní vrátiť, prípadne doniesť do búdky knižky, ktoré by chceli venovať.
Želáme všetkým deťom veselé čítanie.
 

 

Učíme sa s líštičkou - environmentálny projekt podporený Nadáciou Volkswagen Slovakia

 
V priestoroch materskej školy máte možnosť prostredníctvom vytvorenej nástenky nahliadnuť do uvedeného projektu.
 
 

Mesiac úcty k starším

    Október je mesiac, ktorý patrí našim starým rodičom, a preto si vždy s deťmi každý rok pre nich pripravíme pestrý a veselý program. Tento rok sme však našich starkých pozvať do materskej školy nemohli, a tak sme im vyrobili na každej triede pekný darček, ktorý im dali deti v pohodlí domova. Veríme, že svojim starým rodičom venovali aj peknú báseň či pieseň, ktorú sa so svojimi pani učiteľkami naučili. 
 
Babička ma naučila,
variť si čaj s medom.
Opravovať, čo kde treba,
to zas robím s dedom. 
Moji starkí šikovní sú,
a všeličo vedia.
Aj keď dačo vyparatím,
našim nepovedia. 
Sú to verní kamaráti,
často u nich bývam.
Raz im všetko s láskou vrátim,
v srdiečku ich skrývam.