Materská škola

Oravské nábrežie 142
027 44 Tvrdošín
043/532 22 46
mstvrdosin@gmail.com

                                                                                                                      Podporte naše ,,Občianske združenie Kráľovská koruna" pri nakupovaní v internetových obchodoch bez toho, aby Vás to stálo jediný cent navyše.

  • Ak nakupujete na internete a chcete nás zároveň podporovať, pridajte si do prehliadača tohto pomocníka: https://dobromat.sk/rozsirenie/pridat
  • Tento pomocník pri návšteve internetového obchodu zariadi to, že časť vašej útraty poputuje na podporu našich aktivít
  • Ak si pomocníka nepridáte, je potrebné pred každým nákupom navštíviť stránku https://dobromat.sk
  • Na stránke vyberte obchod v ktorom chcete nakúpiť a naše združenie
  • Následne budete presmerovaní do vybraného internetového obchodu v ktorom môžete nakúpiť
  • Obchod vyplatí z nákupu Dobromatu príspevok
  • Dobromat ho následne pošle na náš účet a my ho použijeme na našu činnosť

Dôležité je vedieť to, že cena nákupu zostáva rovnaká. Nezáleží na tom, či sa do internetového obchodu dostanete cez Dobromat alebo priamo. Používanie Dobromatu, vás nestojí ani cent navyše. Aj napriek tomu nám však svojím nákupom prispejete sumou vo výške niekoľkých %.

 

 

 

AKTIVITY ŠKOLSKÝ ROK 2019/2020

03.02.2021 11:54

Zimná olympiáda

 
    7.2.2020 sme využili vytúžený napadnutý sneh a s deťmi zo všetkých tried sme si urobili na školskom dvore športové dopoludnie vo forme rôznych súťaží. Všetky deti prešli pripravenými stanovišťami a s radosťou si zasúťažili. Na konci olympiády všetci získali za odmenu medailu, ale aj sladké prekvapenie.

    

Vianočné trhy

 
    Dňa 12.12.2019 bola v našej škôlke vďaka vôni vianočného punču a zdobeniu vianočného stromčeka predvianočná atmosféra, ktorú bolo cítiť najmä na hornom poschodí, kde prebiehali naše tradičné vianočné trhy.  Keby nebolo šikovných rúk našich rodičov, táto akcia by nemohla prebiehať. Každý usilovne nosil pani učiteľkám krásne výrobky, ktoré sa rýchlosťou blesku predávali, a vďaka tomu tak pribudli finančné prostriedky do školskej kasičky, za ktoré sa celý kolektív chce uprimne poďakovať.

Noc víl a škriatkov

 
    28.11. 2019 sa priestory a atmosféra materskej školy premenila na rozprávkovo. Ožili v nej rozprávkové a čarovné bytosti. Pani učiteľky sa premenili na Popolušku, na Pinocchia , princeznú Ruženku so Zlatovláskou, na Večernicu, či na čarovné víly, a deti sa zmenili na škriatkov, ktorí vo večerných hodinách nešli spať, ako to majú každý deň doma vo zvyku, ale plnili v každej triede rôzne úlohy, a získavali tak indície k hľadanému pokladu. Keď sa im ho podarilo nájsť, spoločne sme si všetci zatancovali, a urobili veselú diskotéku. Deťom sa aktivita veľmi páčila, pretože atmosféra materskej školy nabrala inú príchuť, ako v bežný deň.

 

Úcta k starším

 
    Dňa 22.10.2019 sa z každej triedy v našej škôlke ozývali piesne a básne, ktoré boli venované starým rodičom, ktorí sa prišli pozrieť na svoje vnúčatá a program, ktorý si pre nich so svojimi pani učiteľkami pripravili. Tento deň sme venovali im, starým rodičom, aby vedeli a cítili, že láska a úcta niesú ich vnúčatám cudzie. Po skončení programu sa deti rozbehli k svojim milovaným starkým aj s darčekmi, ktoré si pre ne pripravili. Potom si spoločne za stolmi vyrábali postavičky či zvieratká z ovocia a zeleniny, no najmä zo zemiakov, ktoré si so sebou priniesli. V chodbách materskej školy nám tak pribudli krásne výtvory, a pred každou triedou nám vzniklo "Zemiakové kráľovstvo". 

 

Návšteva Lesníckeho učilištia 

    V rámci celotýždňovej témy o stromoch a lese sa deti z druhej, tretej a štvrtej triedy dňa 8.10.2019 vybrali s pani učiteľkami na Lesnícke učilištie, kde videli rôzne zaujímavosti týkajúce sa prírody na jednom mieste. Pred školou si mohli vyobzerať obrovský traktor, a taktiež si vyskúšali svoje schopnosti v hádzaní a triafaní šišiek do určeného cieľa. Deťom sa vychádzka spojená s touto návštevou veľmi páčila. 

 

Návšteva keramiky "Kubo"

    Dňa 26.9. mali predškoláci zaujímavú exkurziu, keď sa so svojimi pani učiteľkami vybrali na koniec nášho mesta, aby mohli na vlastné oči odpozorovať poctivú keramikársku výrobu. Od tety keramikárky sa podozvedali veľa pútavých informácií, a deti odtiaľ odchádzali nadšené.

 

Európsky týždeň športu

    Naša škôlka v dňoch od 23.9. do 27.9. v rámci európskeho týždňa športu podporila pohyb a zdravý životný štýl zapojením detí do športových aktivít na školskom dvore, kde sa vozili na odrážadlách, bicykloch ale aj kolobežkách. Jeden deň sme si s deťmi z druhej, tretej a štvrtej triedy vyčlenili na návštevu fitness centra v našom meste, z ktorého deti mali obrovský zážitok. Pán tréner nám ukázal rôzne cviky aj stroje, na ktorých si chodia ľudia zacvičiť. Odvážne deti neodolali, a niektoré stroje si aj vyskúšali. 

 

Návšteva mestského úradu

 
    Tretí septembrový týždeň sa deti so svojimi pani učiteľkami rozprávali o našom meste, spoznávali a pozorovali rôzne budovy, ale aj historické pamiatky. Dňa 18.9.2019 deti z 3. a 4. triedy mali možnosť vstúpiť a nazrieť do priestorov mestského úradu, kde sa dozvedeli rôzne zaujímavosti. 
 
 

 

Zo života včely

    
    Pri píležitosti výročia 100 rokov od založenia Zväzu včelárov v Trstenej sme sa zapojili do výtvarnej súťaže. Krásny obrázok namaľovala Nelka Vavrečanová zo štvrtej triedy.

 


     

 

VITAJTE V NOVOM ŠKOLSKOM ROKU 2019/2020