Materská škola

Oravské nábrežie 142
027 44 Tvrdošín
043/532 22 46
mstvrdosin@gmail.com

                                                                                                                      Podporte naše ,,Občianske združenie Kráľovská koruna" pri nakupovaní v internetových obchodoch bez toho, aby Vás to stálo jediný cent navyše.

  • Ak nakupujete na internete a chcete nás zároveň podporovať, pridajte si do prehliadača tohto pomocníka: https://dobromat.sk/rozsirenie/pridat
  • Tento pomocník pri návšteve internetového obchodu zariadi to, že časť vašej útraty poputuje na podporu našich aktivít
  • Ak si pomocníka nepridáte, je potrebné pred každým nákupom navštíviť stránku https://dobromat.sk
  • Na stránke vyberte obchod v ktorom chcete nakúpiť a naše združenie
  • Následne budete presmerovaní do vybraného internetového obchodu v ktorom môžete nakúpiť
  • Obchod vyplatí z nákupu Dobromatu príspevok
  • Dobromat ho následne pošle na náš účet a my ho použijeme na našu činnosť

Dôležité je vedieť to, že cena nákupu zostáva rovnaká. Nezáleží na tom, či sa do internetového obchodu dostanete cez Dobromat alebo priamo. Používanie Dobromatu, vás nestojí ani cent navyše. Aj napriek tomu nám však svojím nákupom prispejete sumou vo výške niekoľkých %.

 

 

 

AKTIVITY ŠKOLSKÝ ROK 2018/2019

03.02.2021 11:54

VÝLET NA ORAVSKÝ HRAD

PREDŠKOLÁCKY TROJBOJ

 
Už viac ako dvadsať rokov organizuje materská škola v Čimhovej predškolácky trojboj detí  z okresu Tvrdošín. Našu materskú školu tento školský rok rezperentoval Lukáško Kováč, Meliska Kšenzuláková a  Matejko Tóth. Čakali na nich úlohy, ktoré boli síce náročné, ale naše deti ich zvládli bez ťažkostí. Podarilo sa im obsadiť 3. miesto.  Touto cestou im srdečne gratulujeme a organizátorkám ďakujeme za skvelý deň plný zábavy. Ďakujeme aj p. Kováčovi, ktorý sa postaral o dopravu detí na súťaž. 

EXKURZIA KLINSKÉ RAŠELINISKO

V rámci environmentálnych aktivít, ktoré pripravuje CHO Horná Orava nás p. Ing. Zuzana Kertysová pozvala na exkurziu na Klinské rašelinisko. Ráno 4. júna sme veselo nastúpili do autobusu a plný očakávania úspešne zvládli cestu. Náš deň sa niesol v duchu rozpávania, plnenia zaujímavých úloh a pozorovania prírody. Tešíme sa na spoločné stretnutie o rok.
 
 
.

 

VIANOČNĚ TRHY

Čas Vianoc sa neúprosne blíži a vianočná atmosféra sa nenápadne, ale celkom isto dostala aj do našej materskej školy. A to dňa 11.12.2018, keď priestory materskej školy rozváňali vianočným punčom, oplátkami, medovníčkami a všade hrali vianočné koledy. Tohto vianočného popoludnia sa zúčastnilo veľa rodičov, starých rodičov a priateľov, ktorí si na spomínaných dobrotách nielenže pochutnali, ale si na trhoch aj niečo pekné zakúpili, čím poporili našu materskú školu. Veselá, vianočná nálada pomáhala deťom pri vyrábaní ozdôb na stromček, ktoré naň spoločne zavesili.
 
 
 

NOC VÍL A ŠKRIATKOV

 
 
"...Abraka - dabra, čáry - máry... na tvari nech nie sú žiadne chmáry.."..Možno aj vďaka týmto zázračným slovíčkam sa žiadne chmáry na tvárach našich detí neobjavili počas noci víl a škriatkov. Vo večerných tmavých hodinách dňa 30.11.2018 na malých škriatkov čakali dobré víly s množstvom tajných a magických úloh, vďaka ktorým našli vytúžený poklad a tešili sa z neho na kúzelnej pyžamovej diskotéke. Po nej víly strážili sny svojich spiacich škriatkov a po chutných sobotnajších raňajkách sa už škriatkovia plní zážitkov vracali späť k svojim rodičom, aby im vyrozprávali, aké dobrodružstvá zažili.

 

STARÍ RODIČIA V MATERSKEJ ŠKOLE

 
Tradíciu dňa starých rodičov v materskej škole sme zaviedli u nás už pred niekoľkými rokmi. Aj tento rok sa u nás veselo recitovalo, spievalo, ba aj tancovalo. Deti spoločne so starkými vytvorili prekrásne zvieratká zo zemiakov, jabĺčok a ďalšej zeleninky. Dopoludňajšie hodiny v materskej škole sa niesli v duchu vzájomnej lásky a porozumenia.
 
 

ZAUJÍMAVOSTI LESA

 
Dňa 16.10.2018 sa u nás konala zaujímavá beseda s pani Ing. Zuzanou Kertysovou z Chránenej oblasti Horná Orava, ktorá pre nás pripravila environmentálnu aktivitu pod názvom ,, Zaujímavosti lesa". V priebehu jej rozprávania sa deti dozvedeli o živote v lese a jeho obyvateľoch. Veľký úspech mali rôzne aktivity, kde hlavným hrdinom bola sova Kuvíček. Ďakujeme p. Kertysovej a tešíme sa na ďalšie spoločné stretnutie.

MIROSLAV KAPUSTA ,, JA SA Z TOHO UŠÚĽAM"

 
 
Dňa O9.10.2018  navštívil materskú školu spisovateľ Miroslav Kapusta spolu s priateľom a ilustrátorom. Deti z 3. a 4. triedy mali možnosť vypočuť si básne čítané samotným autorom z  knihy ,, Ja sa z toho ušúľam" a ,, Verše odomknuté husľovým kľúčom". Sú to veselé a úsmevné básne, ktoré sa deťom veľmi páčili. Čítanie dopĺňal autor zaujímavými príbehmi, veselými piesňami a odpovedal na zvedavé otázky detí. Na záver besedy sa spoločne kreslilo. Ďakujeme za zaujímavú besedu a p. Kapustovi želáme veľa úspechov v jeho spisovateľskej práci.
 

TECHNICKÁ UNIVERZIÁDA V MATERSKEJ ŠKOLE

 
 
V piatok 5.10.2018 sa deti na školskom dvore premenili na malých technikov a plnili úlohy ,, Malej technickej univerziády". Hravou formou riešili problémové úlohy, overovali svoje predpoklady. Na záver univerziády sa školským dvorom niesla pieseň ,,  My sme šikovné líštičky...". Slová ,, Ďakujeme" od detí nešej materskej školy patria všetkým, ktorí prispeli k naplneniu nášho cieľa a to: Nadácii Volkswagen, pánovi Leonardovi Topľanskému, Mestu Tvrdošín, Občianskemu združeniu Kráľovská koruna, rodičom, starým rodičom a pani učiteľkám.